Hvad er et hundeliv?

Din hund behøver ikke nødvendigvis luksus, dyre vandskåle, håndlavede halsbånd, bunker af aktivitetslegetøj eller kasser fyldt med bamser. Alligevel bruger vi hvert år flere og flere penge på vores pelsede venner – men hvorfor?

De fleste anser hunden som en del af familien, og hvem vil ikke gerne forkæle deres familie? Desuden viser studier, at det simpelthen gør os glade at købe ting til vores hunde.

Vi surfer rundt efter nye og spændende ting i høj kvalitet eller til lave priser. Vi klikker ting hjem, og venter spændt. Når der efter et par dage tikker en mail ind, om at pakken er klar til afhentning, kalder vi på vores firbenede ven, spænder snoren fast og tager afsted. På vejen spørger vi måske om hunden ”skal med hen og hente lækre godbidder”, eller fortæller om det spændende nye Kong legetøj vi har købt.

Hunden forstår ikke alt hvad vi siger, men den kan mærke på os, at der skal til at ske noget godt. Hunden spejler os. Halen logrer, kropssproget bliver afslappet, der gives måske dæmpede signaler som slikken om munden – og måske får vi også et stort smil.

Hjemme igen med pakken under armen slipper vi hunden fri, og den hopper rundt af glæde. Pakken bliver sat på gulvet, og hunden kan nu dufte alle de lækre godbidder. Den skraber på pakken og gør alt for at få den åbnet. Vi skærer pakken op og lader hunden undersøge indholdet. Den tager fat i den første og bedste bamse, som enten bliver kastet rundt eller tygget godt i – men hunden er hurtigt tilbage til pakken. Her tager vi spændt den ene pose godbidder frem efter den anden. Der bliver delt smagsprøver ud til højre og til venstre, og stemningen er fantastisk.

At købe ting til sin hund er en oplevelse i sig selv. Spændingen, glæden og lykkefølelsen hos både hund og ejer går op i en højere enhed, og der går ikke længe før ritualet må gentages – og det er da et hundeliv.

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.