hundeis

Hundeis til de varme sommerdage

Hvad kan jeg bruge til hundeis? 

Hvis du gerne vil forkæle din hund med lidt kølige lækkerier i løbet af sommeren, behøver det hverken være specielt besværligt eller dyrt. Der er ingen grund til at købe de dyre og fancy is-pakker med pulver, for det kan faktisk gøres næsten lige så nemt - og meget billigere! Her får du massere gode idéer til, hvad du kan bruge af ingredienser i lækre hundevenlige is. 

For en nem guide til hvordan du laver isen, kan du blot klikke her.

Vådfodder 

Den nemmeste måde at lave is til din hund, er ved at bruge helt almindeligt vådfodder. Hvis du allerede bruger vådfodder til din hund kan du bare bruge den slags du plejer, men ellers kan det købes på de fleste webshops og fysiske dyrebutikker. 

Kokosmælk + frugt

Kokosmælk er lækkert for hunde og kan nemt fryses til is - eventuelt blendet sammen med forskellige frugter eller grøntsager. Hvis du ønsker en mere fedtfattig variant kan du med fordel bare blande kokosmælken med vand, i stedet for at købe "light" udgaven, som alligevel bare er en blanding af kokosmælk og vand.

Tip: Du kan også blot lægge forskellige bær eller godbidder i en form og hælde kokosmælk over. 

Kogt kylling/okse/svin 

Hvis du koger et stykke kylling, okse eller svin kan du bruge kogevandet til is. Du kan med fordel lægge små stykker af det kogte kød i isen. Husk dog at du ikke skal bruge krydderier i kogevandet.

Rejer 

Rejer indeholder et hav af næringsstoffer, herunder B-vitaminer, C-vitamin, E-vitamin og D-vitamin. Derudover indeholder de kalcium og fosfor, natrium, kalium, jern, magnesium, zink og kobber. Rejer har desuden et højt indhold af protein og er derfor fantastiske til at lave lækre is. Du kan både koge rejerne og nøjes med at bruge vandet, eller du kan blende de kogte rejer med vandet. Til reje-is kan du med fordel tilsætte friske krydderurter som lavendel, mynte eller persille. 

Tip: Rejer er suveræne for de ældre hunde! De indeholder nemlig glucosamin, som er en aminosukker, der indgår som et vigtigt næringsstof i hundens led. 

Kun fantasien sætter grænser 

Du kan egentlig bruge lige præcis den kombination af hundesikre fødevarer, som du har lyst til. Det er altså kun fantasien, og din hunds kræsenhed, der sætter grænser for, hvilke ingredienser du kan bruge til at lave hunde-is. 

  

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.